woensdag 17 november 2010

018 Van Windhoek naar Etosha Park maandag 8 en dinsdag 9 november

Maandagmorgen gaat heen met het ophalen, instructie etc. van de auto met de tent er bovenop (rooftop tent camper). We doen de boodschappen voor een paar dagen met een lading water, kopen een invertor om onderweg op de sigarettenaansteker/ accu het fototoestel, etc te kunnen opladen de komende weken.Daarna gaan we terug naar het guesthouse voor de lunch en onze rugzakken. En dan begin van de middag om kwart over twee rijden we Windhoek uit, de B1 op die we de volgende dag ter hoogte van het Etosha park zullen verlaten.
Het is eerst heuvelachtig, dan aan één kant van de weg plat en de andere kant heuvels en dan overal vlak met in de verte af en toe enkele heuvels. We zien een ontzettend droog landschap. We rijden deze middag een 300 km en dan vinden we 27 km onder Otjiwarongo, de afslag naar de campsite, 5km de C22 op en dan rechts een zandweg in. De site is fantastisch. We kijken uit over de vlakte met net links van de camping een behoorlijke heuvel. We koken daar voor de eerste keer ons eigen potje en proberen alles van de camper uit. Het is weer heel iets anders. Veel sjieker dan we ooit gekampeerd hebben, tot en met een koelvak. We vinden het heerlijk. Een mooie avond met machtig veel sterren want het is op een dag na nieuwe maan.





Dinsdagmorgen kost het inpakken nog flink wat tijd, maar dat zullen we wel sneller leren. Om 9 uur rijden we weg. We kijken nog terug op de berg waarbij we sliepen (zo ongeveer bij de termieten hoop in het midden) en de twee puntbergjes die we maandags al zagen.





Al snel stoppen we even in Otjiwarango, met enkele kerken als bijzonderheden. Verder is het stadje vrij doods. We doen gelijk nog een paar boodschappen bij de Spar en drinken koffie bij Wimpy.





De weg blijft zeer droog, met uitzondering van wat noordelijker waar weer wat groen te zien is. Maar overwegend droog en dor, echt savannalandschap. Met de typische van boven afgeplatte bomen zonder bladeren, door ons paraplubomen gedoopt.







Onderweg tanken we nog diesel bij Tsumeb, zodat we vol zitten voordat we een paar dagen de bewoonde wereld uitgaan. Daar blijkt trouwens ook best hier en daar een tankstation, maar zeker is zeker. We nemen een snelle lunch aan de kant van de weg achter de auto en dan is het al zo half vier voordat we bij de Von Lindequist Gate van het park zijn. We informeren hoe e.e.a. werkt in het Etosha Park en dan rijden we door naar Onguma kamp, een 10 km naar het noorden langs het hek van het park. Ons geadviseerd door Eeuwoud en Connie. Een goed advies, het is een prima kamp. Onderweg erheen zien we een grote kudde zebra’s, een goede ontvangst. We hebben opnieuw zo’n 300 km gereden.





En op de camping zien we al steenbokjes. En van hieruit kun je ook begeleide tochten doen. We installeren ons in principe voor 2 nachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten